Friss hírek

Két tavaszi újdonsággal készültünk nektek!
Az egyik egy Lazackrém, amely könnyű üde és zöldséges.
Tettünk bele édesköményt, kalifornia paprikát, uborkát, zellerszárat, tejszínes krémet,  pici joghurtot, édesburgonyát......csupa-csupa szín és ízkavalkád a füstölt lazac mellett egy kis kaporral. És mindez gluténmentes.

 

A másik újdonságunk egy Ruccolás Sajtkrém, mely nincsen túlvariálva, a könnyű ruccolát sajtkrémmel keverjük, így szendvicsekbe is tökéletes, jól harmonizál minden felvágottal, hússal, zöldséggel, de akár mártogatósnak is jó grillpartihoz.

 

Február végén hatalmas érdeklődéssel fogadtátok a legújabb krémünket, melyhez vásároltunk egy BBQ Pit Boxot. A szaftos sertéshúst 12 órán át, 110 C-on, fatüzeléssel a kemencében vajpuhára sütjük. Még forrón szálaira tépjük, és saját mártásunkkal leöntjük.

Friss fejes káposztából, sárgarépából és házi majonézünkből készítünk egy coleslow salátát, és összekeverjük őket. Önmagában is ínycsiklandozó, de baguettbe rakva egyszerűen mennyei. Nem kell külön-külön mindent előkészíteni, hanem 3in1-ben. BBQ tépett hús - coleslow saláta - házi majonéz.

Neve Pulled Pork - Coleslow salátával. Kóstoljátok meg, száj nem marad szárazon.

 

Mindenki dolgozik, rohan, alig jut idő az étkezésre, nemhogy a főzésre, így gondoltunk egy nagyot, és a krémek mellett készítettünk egy újdonságot, egy készételt, melyben bemelegítés után egy tartalmas, laktató és mégis friss, tartósítószermentes főételhez jutsz.

Chilis bab, de ez sem a hagyományos fajtából, hanem olyan "falus".

Vegyesen marhahúsból és sertéshúsból készítjük, de nem darálva, hanem kockázva, néhol tépve, és a Pulled Pork-os húshoz hasonlóan, BBQ-s fűszerezéssel. Péter fatüzelésű kemencében főzi össze a húst a babbal, kukoricával, fűszerekkel 12 órán át.

Szaftos, füstös, omlós húsdarabok vannak benne, igazi mexikói chilivel, de nem annyira csípősen.
Szokásos elvünket tartván nincsen benne semmilyen tartósítószer, adalék, ízfokozó, csakis minőségi alapanyagok. 

A csomagolásnál is figyelvén a környezettudatosságra, cukornád tégelyben vannak, kukoricából készült átlátszó fóliával hegesztve. Lebomló, környezetbarát, és egyben praktikus is, mert hőálló, és sütőben, vagy mikrohullámú sütőben be lehet melegíteni a tetején lévő fólia eltávolítása után, nem kell átrakni más edénybe. Próbáljátok ki.

 

Gondoltunk a vegánokra is, így a zakuszka és vegán padlizsánkrém mellett még egy ízből tudnak választani. Nekik a céklás csicseriborsókrémet készítettünk, egy kis medvehagymával. Nem csak a színe gyönyörű, de az íze is varázslatos.

IMG-7293Névtelen (1040 × 788 képpont) (940 × 788 képpont) (5)unnamed (3)